Over mij

IMG_5891Fascinatie

Ik ben Thomas, promovendus in de sterrenkunde. Het heelal fascineert me al van kinds af aan. Er valt nog zo veel te ontdekken en te begrijpen. Het ontrafelen en doorgronden van de wereld om mij heen zijn voor mij belangrijke drijfveren in het leven. Daarom heb ik voor de wetenschap gekozen, met het universum als ultieme speelplaats. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe kennis voor de mensheid.

 

 

Jongensdroomjongethomas

Het is mijn jongensdroom om zelf de ruimte in te gaan als astronaut.  Het lijkt me fantastisch om de wetenschap te bedrijven in de ruimte. Om je letterlijk te begeven op de grenzen van het menselijk kennen en kunnen. Op dit moment voel ik me als een archeoloog die nog nooit een opgraving in het echt heeft mogen bewonderen, maar alleen vanaf foto’s heeft bestudeerd.

 

 

 

20130909_232940Missie

Alhoewel met de jaren het besef is gegroeid dat de kans van slagen erg klein is, jaag ik nog steeds mijn jongensdroom actief na. Bij elke keuze in mijn nog prille carriere heb ik altijd in gedachten gehouden hoe deze mijn kansen kunnen vergroten. Mocht ik onverhoopt niet slagen in mijn missie, dan ben ik nog steeds gelukkig als wetenschapper. Met beide benen op de grond.